Social Media Marketing

Meer interactie op je social media kanalen

Je merkbekendheid vergroten via social media?

Dat kan met onze Social Media Marketing strategie

Social media marketing - Exactmarketing

Waarom Social Media Marketing?

Herkenbaar? Dat je bedrijf groeit en je leuke dingen oplevert voor je klanten, maar door de drukte het niet kan laten zien aan de wereld? Maak je geen zorgen, daar zijn wij voor. We kennen de kneepjes van social media marketing en weten precies hoe we jouw bereik vergroten en meer conversie halen uit jouw social media kanalen. Wij zorgen ervoor dat je gezien wordt door je doelgroep.

Wil je moderne jongeren bereiken? Dan is Facebook in 2022 niet langer het juiste platform. Exactmarketing helpt jou graag bij het maken van de juiste social media marketing keuzes. Wij luisteren en denken graag met jou mee, zodat jouw bedrijf op de voor jou relevante social media kanalen actief is. Je hoeft ons enkel van foto’s te voorzien en wij zorgen voor de content, het bedenken van campagnes, interactie met je doelgroep en meer. In overleg is het ook mogelijk, dat wij de foto’s maken.

Benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk hieronder onze werkwijze.

Wat is Social media marketing?

Social Media Marketing is het gebruiken van je social media platformen om je doelgroep te bereiken. Dagelijks maken miljoenen Nederlanders gebruik van social media, waaronder jouw doelgroep. Je vraagt je vast af hoe je hen kan bereiken? Simpel: met social media marketing!

Een strategie voor ieder kanaal

Onze specialismen

Facebook
95%
Instagram
99%
Linkedin
94%
YouTube
92%
Social media marketing bij Exactmarketing

SMM strategie

Social Media Marketing strategie

Bij het opstarten van een social media marketing campagne stippelen we altijd een strategie uit. Een social media marketing campagne zonder een strategie is als een huis bouwen zonder een bouwtekening; grote kans dat het misgaat! Er zijn op social media veel voorbeelden van bedrijven die een samenwerking aangaan met influencers op bijvoorbeeld TikTok, terwijl hun (zakelijke) doelgroep zich op LinkedIn bevindt. Dit is een voorbeeld van de plank misslaan en laat direct zien hoe belangrijk een social media marketing strategie is.

Overweeg je om een social media marketing campagne te starten? Dan is het belangrijk dat je niet kijkt naar wat het kost, maar wat het oplevert. Kijk jij op van een investering van € 1200,- als het €12000,- oplevert? Een goede social media marketing strategie is dan ook gericht op de Return On Investment (ROI). We hebben bij onze strategie altijd oog voor:

  • Het verhogen van je omzet
  • Het verhogen van je klantentevredenheid
  • Het verhogen van het aantal leads
  • Het verhogen van je online zichtbaar en vindbaarheid

Onze werkwijze

Werkwijze

  1. Kennismakingsgesprek 
  2. Social media strategie 
  3. Uitvoering
  4. Optimalisatie 
  5. Evaluatie

Kennismakingsgesprek 
Tijdens het eerste gesprek bespreken we alles over jouw bedrijf. We willen weten waar je heen wilt, wat voor projecten je aan werkt en wat voor producten/diensten je levert. 

Social media strategie 
Nadat we in kaart hebben gebracht wat je doet en wie je doelgroep is, stippelen we samen met jou een social media strategie uit. Hierbij worden ook de conversiedoelstellingen bepaalt. 

Uitvoering
In deze fase gaan we aan de slag campagne. We maken een content kalender, produceren de content en meten de resultaten.

Optimalisatie 
Aan de hand van de conversiedoelstellingen meten we de resultaten. Indien nodig passen we in overleg de content aan. 

Evaluatie
Zijn de gestelde doelen behaald? Waren beide partijen tevreden over de samenwerking? In dit gesprek evalueren we de resultaten en als alle resultaten zijn besproken, kunnen we de samenwerking verlengen.

Volg ons op onze social media kanalen

Volg Exactmarketing op Instagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de leukste marketing feiten en weetjes.

We doen meer dan alleen Social Media Marketing

Wat doen we nog meer?

SEA

Google advertentie(s) op maat?

SEO

Hoger komen in Google?

Creative Design

Creatieve uitingen?

Jouw bedrijf een boost geven?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op