SEO

Zoekmachine optimalisatie​

Jouw bedrijf op de eerste pagina van Google?

Besteed je SEO uit aan Exactmarketing

Zoekmachine optimalisatie - Exactmarketing

Waarom SEO bij Exactmarketing?

Wij hebben de juiste specialismen in huis om jouw bedrijf die toppositie in Google te bezorgen. Wij hanteren een transparante werkwijze.

“Haastige spoed is zelden goed”.
Zoekmachine optimalisatie is een lange termijn investering, door je website te optimaliseren, zal je website organisch op meer zoekwoorden gevonden worden. Zeg eens eerlijk: hoe vaak bezoek jij de tweede pagina van Google? Maar liefst 91% van alle zoekers, zoekt niet verder dan de eerste pagina van Google. Exactmarketing krijgt jou op de eerste pagina van Google.

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie
Je hebt vast wel ergens het woord “SEO” gehoord, maar waar staat de afkorting voor en wat is SEO precies? SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands spreken we over zoekmachine optimalisatie. 

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van een website met als einddoel: hoger komen in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoe hoger je rankt op belangrijke zoekwoorden, hoe groter de kans is dat potentiële klanten je website bezoeken.

Tegenwoordig zoeken we bijna allemaal eerst online naar een product, voor we daadwerkelijk naar de winkel gaan om het te kopen. Begin je al te beseffen hoe belangrijk zoekmachine optimalisatie is voor je bedrijf?

Zoekmachine optimalisatie kent veel belangrijke factoren

De drie belangrijkste SEO-factoren

Er zijn honderden SEO factoren waarmee je rekening moet houden, maar de drie belangrijkste factoren zijn:

 • Techniek
 • Content
 • Autoriteit

Techniek
Voordat je hoger wil ranken in Google, moet je website überhaupt wel te vinden zijn in Google. Zonder een ranking kan je überhaupt niet “hoger” ranken. Hierbij komt de technische kant van SEO kijken. Bij technische SEO kijken we o.a. naar de volgende punten: 

 • Website structuur
 • Sitemaps 
 • Website snelheid

Content
Als de bezoeker eenmaal op jouw website is gekomen, moet er wel informatie, plaatjes, video’s, producten of diensten staan die de bezoeker boeien. Google houdt bij hoelang een bezoeker op je website blijft, hoe langer het bezoek, hoe relevanter je website is volgens Google. 

Bij content is het o.a. dus belangrijk om:

 • SEO-vriendelijke teksten te hebben.
 • Je zoekwoorden goed te verwerken.
 • H1 titels te hebben.

Autoriteit
Nadat de techniek en content van je website op orde zijn, is het tijd om te kijken, naar misschien wel de belangrijkste factor: deze factor noemen we “linkbuilden”. Linkbuilden is het plaatsen van links op andere websites of het verkrijgen van links van andere websites. Dit noemen we ook wel een backlink. Het is belangrijk om een goede linkbuilding-strategie te hebben. Dit zorgt voor een goed backlinkprofiel, waardoor je hoger in Google komt.

Op het moment dat een andere website verwijst naar jouw website, ziet Google dit als autoriteit, omdat de verwijzende link een deel van zijn autoriteit geeft aan jouw website. Deze autoriteit noemen we ook wel Domain Authority (DA) en Page Authority (PA).

 
 
Zoekmachine optimalisatie Google - Exactmarketing

SEO

Zoekmachine optimalisatie

Wil jij ook gevonden worden op de eerste pagina van Google? SEO heeft ook als voordeel dat het gratis is. Dit in tegenstelling tot SEA, waarbij je betaalt om gevonden te worden. Als je het goed doet heb je maanden tot jaren profijt van je hoge positie in Google. SEO houdt nooit op en is een ongoing process, waarbij jouw concurrenten blijven vechten om die nummer 1 positie te behalen.

 • Gratis bezoek naar je website
 • 10 keer effectiever dan betaalde zoekresultaten
 • Op de lange termijn kostentechnisch efficiënter

Werkwijze Zoekmachine optimalisatie

Fase 1: Kennismaken

We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te krijgen over jou en je bedrijf. In plaats van dat we te veel ingaan op wie wij zijn en wat wij doen, ligt de focus tijdens dit gesprek echt op jou.

We zijn zeer flexibel en kunnen ook bij jou op locatie komen. Uiteraard ben je ook welkom bij ons op locatie of we spreken gezellig af bij een leuk restaurant in de stad.

Het voordeel van online marketing is, dat je het vanaf elke plek kunt uitvoeren, dus behoort een online call ook tot een van de mogelijkheden. 

Wij willen tijdens het gesprek graag weten:

 • Waar je naar toe wil met het bedrijf
 • Op welke zoektermen je gevonden wil worden
 • Wie je concurrenten zijn
 • Wat je doelstellingen zijn 
 • En nog veel meer

Het doel van dit gesprek is om erachter te komen, waar je nu staat en hoe we dit project tot een succes kunnen maken.

Fase 2: Onderzoek en analyse

Na het kennismakingsgesprek voeren we geheel vrijblijvend een onderzoek uit om erachter te komen waar het bedrijf nu staat en wat er gedaan moet worden om de doelstellingen te behalen.

 • Zoekwoordenonderzoek
 • Technische SEO analyse
 • On-page SEO analyse

Zoekwoordenonderzoek
Tijdens dit zoekwoordenonderzoek bepalen we op basis van het kennismakingsgesprek welke zoekwoorden relevant zijn voor het bedrijf. We zoeken naar zoektermen die populair zijn in de branche van het bedrijf en kijken ook naar de concurrentie. Het doel van dit onderzoek is om op basis van relevante zoekwoorden de doelgroep naar de website te krijgen.

Technische SEO-analyse
Technische SEO-analyse is een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle SEO-campagne. Zonder een goede basis is al het andere werk nutteloos. Technische SEO kun je in de termen van Exactmarketing omschrijven als: “alles wat onder de motorkap zit”. Zonder een motor, koppeling en accu kan een auto niet functioneren. Eerst repareren we deze onderdelen en vervolgens gaan we werken aan het interieur en de buitenkant. Met dit onderzoek analyseren we de websitesnelheid, gebruiksvriendelijkheid, afbeeldingen, foutcodes en nog veel meer.

On-page SEO analyse
Bij dit onderzoek zullen we kijken naar alle factoren op je website, die de kwaliteit van je website kunnen bevorderen, zodat je hoger in Google komt. Denk hierbij aan: de lengte van de teksten, content, URL structuur, headers en nog veel meer.

Als het onderzoek en de analysefase afgerond zijn, hebben we een goed beeld en weten we precies welke SEO strategie we moeten toepassen.

Fase 3: Voorstel

 • Presenatie
 • Hoelang duurt het voordat we resultaat hebben?
 • Offerte (vast bedrag per maand, budget, maandelijks opzegbaar).

Presentatie
In deze fase presenteren we d.m.v. een document de bevindingen en aanbevelingen, zodat jij precies weet waar je staat en waar er mogelijkheden zijn. Deze presentatie kunnen we zowel fysiek als online toelichten.

Resultaat realisatie & planning
Binnen welke termijn heb ik resultaat? Dit is een vraag die we vaak krijgen en gelukkig kunnen we met onze expertise hier een goede indicatie van geven. Hoelang het duurt voordat je resultaat hebt, hangt af van verschillende factoren. We zullen je een indicatie geven van hoelang het in jouw specifieke situatie duurt voordat je resultaat hebt.

Wij vinden transparantie erg belangrijk. Daarom leveren we ook altijd een planning aan, van wat we wanneer doen. Hierdoor ben jij altijd op de hoogte van wat we doen en kun je dit ook bijhouden.

Offerte
Je ontvangt een gedetailleerde offerte met de werkzaamheden en het aantal werkuren. Hierdoor ontstaat er een duidelijk beeld voor de maand en weet je precies wat de planning en de tijdsduur is. We sturen altijd achteraf de factuur van de afgelopen maand.

Fase 4: Uitvoering

In deze fase is er een akkoord bereikt en gaan we aan de slag. Deze fase bestaat uit:

 • De basis op orde maken 
 • Content 
 • Linkbuilden
 • Monitoren en bijsturen

De basis op orde maken
We gaan direct aan de slag met de techniek van je website en zullen alle bevindingen uit de technische en on-page SEO analyse optimaliseren. Dit is een van de drie onmisbare factoren van SEO.

Content
Content is een van de drie onmisbare factoren om een hoge positie te krijgen in Google, een website zonder goede content zal minder snel ranken dan een website met goede content. We voorzien jouw website van unieke, relevante en kwalitatieve content. Dit zal ervoor zorgen dat jij hoger rankt in Google.

Linkbuilding
Met onze unieke linkbuilding formule geven we jouw bedrijf meer online autoriteit, wat resulteert in een hogere positie in Google. Wij hebben de ultieme strategie voor een mooi backlink profiel.

Monitoren en bijsturen
We monitoren dagelijks de ontwikkelingen en indien nodig zullen we in overleg bijsturen. Je ontvangt maandelijks een rapportage van de ontwikkelingen en stand van zaken.

Fase 5 evaluatie

Fase 5 evaluatie

Na een vooraf afgesproken termijn evalueren we de samenwerking en maken we nieuwe afspraken. Mocht je niet tevreden zijn, stoppen we de samenwerking. Je zit nergens aan vast, wij vinden het belangrijk om onszelf iedere maand weer te bewijzen.

Exactmarketing staat voor eerlijkheid en transparantie, daarom:

 • Betaal je niks voor het onderzoek en analysefase.
 • Zullen wij eerlijk aangeven als SEO (nog) niet de juiste strategie is voor je website.
 • Zit je nergens aan vast en kan je maandelijks opzeggen.
 • Betaal je een vast bedrag per maand.
 • Ontvang je maandelijks een rapportage.

Volg ons op onze social media kanalen

Volg Exactmarketing op Instagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de leukste marketing feiten en weetjes.

We doen meer dan alleen zoekmachine optimalisatie

Wat doen we nog meer?

Social Media​​ Marketing

Je merkbekendheid vergroten?

SEA

Google advertentie(s) op maat?

Creative Design

Creatieve uitingen?

Veel gestelde vragen

Wij geloven niet in jaarcontracten, wij willen onze meerwaarde iedere maand opnieuw bewijzen. Daarom zijn onze diensten per maand opzegbaar.

Een veelgestelde vraag wat afhangt van verschillende factoren. Het kan soms maanden tot jaren duren voordat SEO zichtbaar resultaat oplevert. Bij Exactmarketing streven we ernaar om binnen 3-6 maanden zichtbaar resultaat te hebben.

Wij werken minimaal 8 uur per maand voor onze klanten. Dit is de minimaal vereiste inspanning om kwaliteit te bieden aan onze klanten.

Zie het als het aanmaken van een nieuwe Instagram account en afvragen waarom niemand je volgt. Het is belangrijk, dat je laat weten dat je een nieuwe Instagram account hebt. Dit doe je door relevante content te plaatsen en te delen op je Instagram account. In het geval van SEO moet je dan goede zoekwoorden in je content verwerken, backlinks vergaren en zorgen voor een relevante website.

Jouw bedrijf een boost geven?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op